сряда, 23 юли 2008 г.

ВЕЛИКАТА ТАЙНА НА ВОДАТА


Малка синя планета във вселената. В пространството, криещо много тайни, най-важната от които - тайната на мирозданието. Нашата Земя се различава от другите планети: Тя е жива. Сега ние знаем защо. На нея има вода. Ако количеството й рязко намалее или се промени само едно от удивителните й свойства, животът на земята ще изчезне.

Животът е ТАЙНАТА НА ЖИВАТА ВОДА

След като учените обявиха хипотезата, че водата има памет, пред човечеството се откриха невероятни перспективи.Човекът се доближи до разгадаването на главната тайна на водата. Какво представлява водата? По принцип всички знаем. Това е веществото, без което нищо живо не може да съществува. Целият живот е изграден върху водата. Водата е близо до свойствата на живо вещество.

Предистория

До неотдавна се смяташе, че свойствата на водата зависят от химическия й състав. От тази гледна точка разделяха водата на жива и мъртва. Живата има алкална основа. Мъртвата - киселинна. Изглеждаше, че водата вече не крие тайни.

В секретна германска лаборатория през 60-те години на 20 век става необяснима случка. Лаборантка изпуска в съд с дестилирана вода херметизирана ампула със силна отрова. Оставя я да си лежи вътре - за да не афишира своята небрежност. Ампулата е намерена едва след три дни. Тъй като е херметична и няма особена опасност, изваждат ампулата и решават да забравят инцидента. По-късно дават тази вода на лабораторните мишки. След известно време мишките са мъртви. Веднага подлагат водата на най-прецизен анализ. От химическа гледна точка тя се оказва безупречно чиста. Тоест водата, без да има контакт с отровата, някак приема нейните свойства, получава негативната информация.

Аналогичен случай:

Югоизточна Азия, 1956 г. Секретна лаборатория на военния институт за средства за масово унищожение. Тук вече няколко години работят върху бактериологично оръжие от ново поколение. Неговите свойства се обсъждат на многочасово секретно съвещание. Неочаквано то се прекратява и всички участници са откарани в болница с диагноза тежко хранително отравяне. Започва разследване, което попада в задънена улица. Учените не са употребили нищо, освен вода от гарафите на масите. Тестовете на водата не показват каквито и да било вредни примеси - състав Н2О. Така и записали в отчета, причина за отравянето е обикновената вода.

20 години по-късно е изказана фантастичната хипотеза, доказваща непредсказуемото поведение на водата - водата има Памет! Резултатите от експериментите, проведени в много държави, показват: Водата възприема и запаметява всяко въздействие, което става около нея. Достатъчно е водата да се докосне до някое вещество, за да "разбере" свойствата му и да ги запечата в паметта си.

Хората толкова много са свикнали със съществуването на водата, че те вероятно никога не са се замисляли за факта, че по-голямата част от земната повърхност е покрита с вода. Най-важното тук обаче е, че сред всички известни небесни тела само на Земята има питейна вода.

ВЕЛИКАТА ТАЙНА НА ВОДАТА

Научно-популярен филм за промяната на структурата на водата в зависимост от мислите , музиката и много други въздействия по книгата на Масару Емото – „Посланията на водата"

Изтегли торент:


Great Secret of Water Part 1

12 коментара:

Анонимен каза...

дааа, много е добър филма. има няколко такива, които просто всеки трябва да гледа. :-))

Славейко каза...

кажи според теб кои са тези няколко ?

Анонимен каза...

аз лично започнах от този - What the bleep do we know: Down the rabbit whole , който прави и интро точно за водата. От тук попаднах и на филма за водата. :-) Друг интересен е The Secret, но down the rabbit е моя фаворит!! :-)

Свилен Йорданов Стойчев каза...

Аман от сектантски глупости. Защо ли не срещам отзиви и най-вече хвалебствия за такива филми и в други сайтове, а не само само с окултни наклоности?

Славейко каза...

Аман от хора които лепват клиширани етикети на неща с които даже не са се запознали бегло дори, ако наистина искаш да кажеш нещо градивно тук - първо гледай филма, после коментирай ;)

Анонимен каза...

Наистина се заинтригувах от статията и от филма,досега никога не бях се замислял докато пия вода... :)

Славейко каза...

този филм е един от първите, показващи че водещи световноизвестни учени, преоткривайки колко сложен и съвършен е светът - се отказват от безумните твърдения че едва ли не светът е възникнал по някаква случайност, без да е бил създаден. но нека се уточня, като популяризирам този филм - съвсем не го правя с намерението да съм апологет на някакви религии или секти, или каквато и да било форма на организация целяща да манипулира хората на база тяхната непросветеност, давайки им лъжлива духовност - в замяна на подчинение! Напротив, нека този филм ви накара да се замислите, да ви даде ако имате нужда - надежда че не живеем просто в някакъв безсмислен хаос :) Но също така не бъдете наивни, не приемайте всичко казано за чиста МОНЕТА. Търсете сами, без някой да ви "води" истината!

Анонимен каза...

Гледал съм целия филм и, честно казано, бях потресен и изумен! Никога досега не се бях замислял върху нещата, описани във филма. Размислите, които той събуди в мен бяха свързани с това, какво ние, като едни уж интелигентни същества, правим, за да стане и остане светът, в който живеем, по-хубав и по-добър. Откакто го гледах, това стана един от любимите ми филми, въпреки че е странно научно-популярен филм да ти стане любим.

Martin Sotirov каза...

Интригуваща тема, ще гледам филма, за сега обаче от постинга оставам с впечатлението за някаква псевдо-научна работа. Не са цитирани никакви реномирани научни източници. Ще го видим филмчето, но не подхождам към темата с голям ентусиазъм, защото за сега ми звучи абсолютно абсурдно!

Славейко каза...

@martin, Филмът е интересен, но до колко е псевдо-научен САМ прецени, към сляпо вярване са склонни само онези, които не знаят (които до толкова са непросветени че просто си избират някаква сляпа заблуда), тези които знаят - нямат нужда да вярват..,

знаещитите - търсят още знание

и така, търси САМ ;)

според мен, не всичко във филма трябва да се приема за чиста монета, много от изложеното спада към псевдо-научното,
НО - филмът Е интересен :)

Unknown каза...

Толкова много четох, ще ми се ще някой да направи експеримент. Бих го направила, но нямам необходимите лаборатария и уреди. Та ето за какво говоря - щом водата може да приеме вълната на отровата, дали не може да приеме и вълната на лекарство? Аз заложих опит, но няма как да го проверя. Трябва да се осланям само на усещанията си. Ако някой се навие, моля съобщете ми резултата, интересно ми е.

Анонимен каза...

spisanie 8 ima initsiativa za izpolzvane na silata na kolektivnata misal v pomost na vodata.v nedelia 23.05.2010 ot 14 do 14,20 chasa izrazete dobrite si chuvstva i pogelania kam vodata.vseki mige da napravi mnogo ,da promeni mnogo.