четвъртък, 10 юли 2008 г.

ЖИВОТ СЛЕД ХОРАТА



About the Show

Какво ще се случи на планетата Земя, ако човешката раса изведнъж изчезне завинаги? Може би, екосистемите ще процъфтяват? Какво от останките на нашия индустриализиран свят ще оцелее? Какво ще се разруши най-бързо? От развалините на древните цивилизации останали до днес, от градове, смазани от природни бедствия, от историята, даваща ни улики, за да си отговорим на тези въпроси, се появява визуално зашеметяващият и провокиращият ни мисловно ЖИВОТ СЛЕД ХОРАТА.



Изоставените небостъргачи, може би, след стотици години ще се превърнат във "вертикални екосистеми" пълни с птици, гризачи и дори растителен живот. Едно малко животинче би могло да бъде отговорно за разрушаването на водноелектрическата централа на язовира Хувър. Прелели реки, разпаднати мостове и сгради, мечки гризли бродят в Калифорния и стада бизони се завръщат във Великите западни равнини: в свят без хора, това ще е визуалният отпечатък. Нашите коли ще се сбръчкат и ще се превърнат в купища прах, нашите домашни любимци ще се завърнат към цъфтящия див живот, всички записи на нашата човешка история - книги, снимки, архиви - бързо ще изчезнат, оставяйки малко доказателства, че някога сме съществували.



Използвайки похватите на игралния филм, качествени визуални ефекти, по описание на водещи специалисти в областта на инженерните науки, ботаниката, екологията, биологията, геологията, климатологията и археологията, ЖИВОТ СЛЕД ХОРАТА представя изумително визуално пътуване през крайно хипотетичното.

През 1986 АЕЦ аварията в Чернобил и последиците ни снабдяват с емоционален и стъписващ поглед на това, което може да се случи, след като хората са премахнати от лицето на земята. ЖИВОТ СЛЕД ХОРАТА пътува към отдалечените острови по крайбрежието на Мейн в търсене на следи от изоставени градове, по улиците на Ню Йорк, за да види как метро-тунелите се трансформират във водни канали, през дивата пустош на Монтана, където в хармония живеят мечки и вълци.

Човекът няма да бъде на Земята завинаги, и сега ние можем да видим в детайли, онова, което ще настъпи в ЖИВОТА СЛЕД ХОРАТА.

You're All Alone... Now What?

На сайта на ЖИВОТ СЛЕД ХОРАТА (LIFE AFTER PEOPLE):

http://www.history.com/minisites/life_after_people

може да се прочете кратко упътване и съвети какво да правим, в случай че се окажем в позицията на Уил Смит в “I Am Legend”

Не е ли това абсурдно!!!

Идеята за Апокалипсис, Армагедон, Второ пришествие, Антихрист, днес обновена с визията за атомни електроцентрали, метеорити, глобални затопляния, изригващо земно ядро, войнствени извънземни, и какво ли още не!

За жалост, колкото и да е абсурдно, сценарий с подобен резултат е повече от възможен.

В документалния си филм LIFE AFTER PEOPLE, the History Channel си задават въпроса Какво? и Как?, как ще изглежда, какво евентуално ще стане и т.н.

И целта на този, на пръв поглед, посредствен въпрос, е ние да си зададем сами останалите, по-съществените въпроси

Няма коментари: